Byområde VingeDrop projekt Vinge

"Fejltagelse er succes, hvis vi lærer fra den" citat af Malcolm Forbes

 

Tanken om at være med til at bygge og skabe en ny by, har tiltalt de fleste politikere og herskere siden oldtiden, Vinge er ikke nogen undtagelse.

 

Med udsigt til investeringer i størrelsen 3-400 millioner over de næste 4-8 år, endda lavt estimeret, så er Vinge projektet det største kommunefinansieret projektet nogensinde. Inden finanskrisen satte ind med fuld kraft, var det hot og store byggefirmaer stod i kø for at skyde projektet i gang. Interessen fra finansielle investorer og potentielle købere af grunde, er kølnet betragteligt siden da.

 

Faktisk er interessen nærmere på frysepunktet, og med vedtagelsen af den nye Bro over Roskilde bro, burde de ansvarlige politikere havde lukket for projektet, og i stedet fokuseret på udbygning af de bestående byer og erhvervsområder i Frederikssund kommune, med vægt på Hornsherred.

Nabokommunen Halsnæs har stadig økonomisk tømmermænd, efter et mindre ambitiøst projekt i Kregme, hvor der gror mos på "Til Salg" skiltene. De dyre lærepenge fra investeringerne i infrastruktur, betales hver dag af Halsnæs borgerne, i form af dyre renter og afdrag på lån til projektet.

 

Med planlægningen af den nye bro og forhåbentligt en motorvej fra Frederikssund til Købehavn, så vil transporttiden blive nedbragt væsentligt, og dermed gøre Hornsherred mere attraktivt, når der skal ledes efter boliger til en anstændig pris, i en attraktiv afstand af København.

 

Derfor vil det være betydeligt bedre for kommunens økonomi, at droppe udstykningen af privat grunde i Vinge. I stedet bør der udstykkes nye områder i de nuværende byområder. Det er ganske enkelt billigere at bygge en stikvej, end en helt ny hovedvej med tilhørende stikveje. Erhvervsområdet i Vinge fejler ikke noget, og vi kan da også arbejde for et "trinbræt", så de mange ansatte kan få nem adgang til området.

 

Den positive sideeffekt af udbygning af de bestående byer bliver, at de nuværende biblioteker, idrætsfaciliteter, skoler og andre offentlige bygninger på Hornsherred er sikret bevarelse, en bedre udnyttelsesgrad og måske endda udbygning. Ikke så dårligt i forhold til alternativet  --> Risiko for lukning.

 

#kv13 #frederikssundpol

 

Mit læserbrev om byen Vinge fra den 24-09-2013 i lokalavisen Frederikssund

 

Du kan læse mere om Vinge projektet på kommunens hjemmeside via dette link

Til forside

 

 

Henrik Godiksen •  Slangerup  •  Telefon: 30 11 91 93   •  E-mail: henrik@lagodiksen.dk